top of page

LEVERINGSVILKÅR - COPYRIGHTS - OPHAVSRETTIGHEDER

 

Alle fotoopgaver bestilte og produceret hos visualtories.dk eller juan de dios er defineret som foto-værker. "Fotografiske værker beskyttes på samme måde som alle andre billedkunstneriske værker, som beskrevet i vores kilde. For at der kan være tale om et værk i lovens forstand, skal det opfylde et krav om originalitet. Det betyder, at fotografiet skal være et resultat af ophavsmandens personlige og skabende indsats. Det kan f.eks. være tilfældet, hvis fotografen har truffet nogle kreative valg i forbindelse med skabelsen af fotografiet – det kan være en særlig belysning, opsætning, kameravinkel m.v." http://kum.dk/kulturpolitik/ophavsret/billedkunst-og-fotografier/

 

​OPHAVSRETSLOV PÅ 30 SEKUNDER:

https://journalistforbundet.dk/djs-trin-trin-guide-i-ophavsretssager

http://copydanbilleder.dk/om-os/internationalt/

 

Er du i tvivil kontakt fotografen Juan de Dios: juan@dedios.dk

 

Alle fotoværker har 2 forskellige omkostninger:

 

PRODUKTIONSOMKOSTNINGER AF VÆRKER

 

1.- Produktionsomkostninger: Alle udgifter som visual stories / DeDios indgår for at kunne producerer de bestilte værker, inkludering time-løn, transport, km tast, print, lagring, kontorarbeje, husleje, m.m. Disse omkostninger vises under "pris-tilbud" sent til kunden eller på ordrebekræftelsen. visual stories / DeDios forbeholder ret til at kræve ekstra betaling for ikke oplyst aktiviteter hermed, ændringer i lokationsadresser, antal af personer, motiver, eller temaer i en bestemte fotoopgave.

 

1.1 Kørsel afregnes på flg. måde:

a) km tast pr. kørt km fra VisualStories base i Aarhus C til lokationen hvor fotoopgaven skal udføres. Km tast 3.63 kr

Kilde: https://abax.dk/befordringsgodtgoerelse/?gclid=CP2P_aiYyssCFaHUcgodXRQBqw

 

b) Tidskørsel: Her har visual stories / DeDios  sat en lavere time-løn pris tilsvarende til kontorarbejde time-løn 250 kr / 60 minutter i timen = 4.166 kr pr. minut.

 

Afregning af kørsel vil altid foregår ved hjælp af Google Maps hurtigste vejvsning med udgansgspunkt i Aarhus C.

 

Er du i tvivil kontakt fotografen Juan de Dios: juan@dedios.dk

 

 

BRUGSOMKOSTNINER AF VÆRKER (RET TIL AT UDNYTTE BILLEDE MATERIALE I EN LICENS AFTALE)

 

2.- Brugsomkostninger: I.flg. danske og europæske ophavsretslov gælder for alle værker at kræve en "licens aftale" som er baseret på et år basis. Prisen for denne licens aftale fornyes automatisk og kunden bør sørge for at opsige aftalen senest 3 måneder før et års licens forløb. Prisen for licensaftalen er tilsvarende af produktionsomkostninger. Med mindre andet aftalt med fotografen visual stories / DeDios som kunde bør sørge at får det på skrift. Kunden bør modtager en Licens aftale sammen med sin faktura for produktions omkostninger.

 

2.1 Buyout aftale: Kunden har mulighed for at bestil en såkaldt "buy out" aftale hvor visual stories / DeDios kan vælge at sælge ret til at forny licensaftalen til kunden. Men under ingen omstendigheder, betyder dette ret til at opsige ophavsrettigheder på foto værkerne, som altid vil høre til visual stories / DeDios / fotografen. En "buy-out" aftale kan koste mellem 2-3 gange produktionsomkostninger af værkerne.

 

Ophavsret og privat kunder hos visual stories / DeDios

 

visual stories / DeDios og fotografen Juan de Dios har valgt at ikke kræve "brugsomkostninger til sine private kunder" Alligevel modtager alle private kunder en licens aftale hvor specificeres en gratis "buy-out" aftale mellem fotografen og privatkunden.

 

Er du i tvivil kontakt fotografen Juan de Dios: juan@dedios.dk eller vores rådgiver ved Visuelle Rettigheder Danmark

Bo Tieldal

Administrationschef

 

Tel: 35 44 14 47

e-mail: bti@visda.dk

Bryggervangen 8
2100 København Ø

 

Priser hos visualstories.dk

bottom of page